Behandelingen

Eerste afspraak + basisbehandeling

Kom je voor het eerst bij mij in de praktijk dan plan ik een langere afspraak van ongeveer 60-75 minuten.

Tijdens deze eerste afspraak maken we kennis en vul ik een vragenlijst in (woon/werk omstandigheden, sport, medische geschiedenis), ook maak ik een blauwdruk van beide voeten. Zo krijg ik een goed beeld van je voeten en gezondheid.

Heb je bepaalde klachten aan je voeten dan kan ik die duiden en je een advies geven over hoe je het beste je voeten kunt verzorgen en of het verstandig is om eventueel een afspraak bij huisarts, podoloog, schoenspeciaalzaak etc. te maken. Heb je bijv. schimmelnagels dan kan ik hiervoor een behandelplan maken zodat we dit samen kunnen verbeteren.

Na de intake zal ik jouw voeten een basisbehandeling geven.

Soms kan het zijn dat er zoveel aan je voeten te behandelen is dat ik dit niet in deze eerste afspraak allemaal kan doen. We gaan dan een nieuwe afspraak plannen.

Basisbehandeling

 • Voeten ontsmetten
 • Nagels dunner frezen (indien nodig)
 • Nagels knippen
 • Nagelomgeving reinigen
 • Eelt verwijderen en glad afwerken
 • Likdoorn(s) en/of kloven verwijderen en glad afwerken
 • Ingroeiende nagel behandelen
 • Voeten reinigen en creme inmasseren

Deelbehandeling

 • Korte behandeling voor het verwijderen van een likdoorn, kloof, behandelen ingroeiende nagel.
 • Maximaal 20 minuten.

Schimmelnagelbehandeling

Heb je een kalknagel of verdikte nagel, dan is dit vaak een schimmel/mycose nagel. Het ziet er niet fraai uit; brokkelig, geel of bruin. Behalve dat dit er niet zo mooi uitziet is het ook nog eens erg besmettelijk.

Wil je dit echt aanpakken en proberen hiervan af te komen zodat je weer gezonde mooie nagelgroei krijgt dan maak ik hiervoor een behandelplan. Dit kunnen we alleen samen verbeteren/oplossen. Er is vaak een langdurige behandeling nodig. Ik heb het dan over een behandeling van een aantal maanden tot een jaar.

Waar bestaat een behandeling uit:

 • Zoveel mogelijk wegfrezen van zieke nageldelen.
 • Reparatie van de nagel(s) met NCM Clear Sculpture gel. Met deze gel is het nagelbed beschermd, het voorkomt verkeerde groei van de nagel en zorg je ervoor dat de schimmel zich niet verder kan verspreiden. Dit is een transparante gel. Over deze eerste laag breng ik nog een naturelkleurig laagje gel aan zodat het niet opvalt dat de nagel beschadigd is.
 • Voor degene die graag mooi gelakte nagels wil kan ik nog een kleurgellak van NCM aanbrengen. Vanwege de materiaal eigenschappen van de Sculpture gel is het niet mogelijk je eigen nagellak te gebruiken.

Voor de behandeling thuis is het volgende belangrijk:

 • Was de voeten elke dag met water (geen zeep) en droog ze goed af, ook tussen de tenen
 • Trek elke dag schone sokken aan, was de sokken op 60 graden om zo de schimmelsporen te doden.
 • Breng 2 x per dag (in de ochtend en de avond) de S Stopper tinctuur aan langs de nagelriemen van de nagels.
 • Behandel elke dag de schoenen behandelen met de S Stopper Schoenspray.
 • Om gezonde groei van de nagel te bevorderen kun je de nagels ook nog behandelen met Dadi Oil, 1 x per dag.

Om de 6 weken wil ik je graag terugzien in de praktijk om de Sculpture gel bij te werken en te controleren of de nagel gezond uitgroeit.

Zoals je leest is er geen snelle oplossing voor dit probleem, het staat of valt met ‘therapietrouw’ en ook kan ik je geen 100% garantie geven dat je helemaal van de schimmel af komt. Als ik na een paar weken behandelen het idee heb dat er geen vooruitgang in zit zal ik hier eerlijk over zijn.

Voor het cosmetische deel kan ik over het algemeen wel een heleboel verbeteren. Hoe fijn is het als je in de zomer lekker je sandalen of slippers aan kan zonder je te schamen voor je lelijke kalknagel(s)

NCM Gellak behandeling

Het lakken van de teennagels met een gellak, dit is gellak van NCM en blijft weken goed zitten op je nagels. Je nagels zijn meteen na de behandeling droog dus geen kans op beschadigen.

Deze behandeling bestaat uit het bijvijlen van de nagels, nagelplaat schoonmaken, ontvetten en lakken (basislaag, 2 x kleurlak, toplaag). Heb je al eerder een gellak laten plaatsen bij mij in de praktijk dan verwijder ik deze eerst.

In combinatie met schimmelnagelbehandeling/reparatie geldt een apart tarief.

Onderbeen- en voetmassage 30 min.

Een heerlijke ontspannende onderbeen- en voetmassage. Ik gebruik voor deze massage een verwarmde amandelolie in combinatie met etherische lavendelolie. De lavendel zorgt voor extra ontspanning. Na afloop reinig ik je voeten met warme doeken. Kan in combinatie met een basisbehandeling maar natuurlijk ook als losse behandeling.